вторник, 30 април 2024 г.

Депутатите отхвърлиха вота на недоверие към кабинета

Снимка: БГНЕС

Парламентът събра кворум за гласуването на вота на недоверие към кабинета за несправяне в сигурността и отбраната. Гласуваха 226 народни представители.

„За“ бяха 71, а „против“ – 155. Депутатите продължават работа по седмична си програма. Днес ще има извънредно заседание на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, предаде БНР.

Две поредни пленарни заседания народните представители отлагат гласуването заради липса на регистриран кворум в пленарната зала. В седмичната програма на парламента е първото четене на промените в данъчните закони за догодина, внесени от правителството.

В пленарната седмица на първо четене влизат спорните промени в данъчните закони, част от които са данък върху бакшишите, т. нар. „бонус-донос“ – или получаване на финансов бонус при сигнал в НАП за укрити данъци, връщане на пари в бюджета при регистриране на касови бележки, повишение на местните данъци и такси, идеята, ако не се получи касова бележка, да не се плаща стоката и връщане на ДДС на 20% при ресторантьорите.

Пакетът данъчни закони вече беше отхвърлен на първо четене от бюджетната комисия. Очаква се в пленарната зала законопроектите на правителството, по-голяма част от които са планирани за петъчното пленарно заседание, да бъдат одобрени, но със заявката за промени между двете четения.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html