събота, 4 май 2024 г.

Премиерът Денков: Министър Стоянов тръгна в правилната посока, дано извърви този път докрая

„Друго казах вчера – ако министърът продължава да си затваря очите и да замазва тези проблеми, тогава щях да си тръгна. Министър Стоянов тръгна в правилната посока. Надявам се да извърви този път до края“. Това заяви премиерът Николай Денков на летище „София“, където очакваше европейските ни шампионки по шахмат. Огговорът бе провокиран от въпрос дали ще си подаде оставката, ако вътрешният министър Калин Стоянов не напусне поста си.

„Трябва да продължат проверките. Тези, които биеха паднали хора, обикновени протестиращи и журналисти, трябва да напуснат структурите на МВР“, категорично заяви Денков. От думите му стана ясно, че те трябва да си получат наказанието. „Веднага искам да кажа, че това е много, много малка част от всички служители, които бяха там. Искам да поздравя останалите за това, че не бяха изкушавани от тези безобразия“, допълни премиерът.

Спортният министър има моята пълна подкрепа. Не знам защо му искат оставката, но аз не съм видял нито една причина той бъде критикуван, заяви премиерът Николай Денков пред журналисти на летище София, където посрещна българските състезателки по шахмат, завоювали европейската титла при жените. Денков коментира думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, според когото спортният министър Димитър Илиев трябва да се раздели с поста си заради окървавените протести срещу ръководството на БФС.

Николай Денков нарече българските състезателки по шахмат „красиви умове“ и обеща подкрепа за най-интелектуалния спорт.

„Трябва да се научим да ги ценим и да им помагаме. Исках просто да им покажа, че има кой да ги види. Беше изключително приятно да видя колко голям е интересът към тях. Заслужават го“, каза премиерът. „Пари за българския шах ще има, когато се оправи шахматна програма с федерациите. Знаете, че има проблем с федерациите. Знаете, че лиценз има само едната от тях, в която не са тези състезатели. Това, което е изключително важно, е, че те успяха да се съберат, да направят отбор за европейското първенство, защото можеше и този момент да се изпусне. Разбрахме се с тях да направим среща до края на седмицата, за да видим какво може да направим за федерациите“, посочи министър-председателят.

На журналистически въпрос как ще завърши шахматната партия между него и министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, на когото от „Продължаваме промяната“ поискаха оставката след ескалацията на протеста на футболни фенове на 16 ноември, Денков отговори: „Не искам да правя аналогия между едното и другото. Да забравим политиката днес, утре ще говорим за политика“.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html