вторник, 30 април 2024 г.

Отново не избраха председател на Столичния общински съвет

Снимка: Архив

Отново не избраха председател на Столичния общински съвет. Това е втори опит за избор на председател на СОС, предстои балотаж.

  • Борис Бонев, излъчен от ПП-ДБ(Спаси София)
  • Диана Тонова, излъчена от БСП
  • Красимир Гълъбов, излъчен от „Възраждане“
  • Пламен Данаилов от „Има такъв народ“

Малко след 12 часа приключи тайното гласуване. Резултатите се очакват. Възможно е председател отново да не бъде избран.

Новоизбраният кмет Васил Терзиев отсъстваше от началото на заседанието заради други ангажименти. От ГЕРБ-СДС настояха Терзиев да дойде на заседанието като се позоваха на закона.

„Виждаме, че този процес блокира и е на път още една седмица от живота на СОС и работата за софиянци да бъде загубена именно заради това. Изключително важно е и сме притеснени с нашите колеги какво се случва с план сметката за чистотата, която трябва да бъде гласувана до края на годината и явно тя не е качена. Колегите ще дадат подробности, но нещо изключително важно, което виждаме и в този момент – г-н Терзиев не е представил нито един човек от екипа си официално“, каза Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС.

В последствие Терзиев дойде в залата и заяви, че няма резултати от срещите с политическите групи, които проведе през почивните дни.

Той покани повторно на разговори ГЕРБ и ИТН, които отказаха среща с него.

На последното заседание до балотаж стигнаха Борис Бонев от ПП-ДБ (Спаси София) и Диана Тонева от БСП. И двамата кандидати не получиха необходимите 31 гласа.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html