четвъртък, 2 май 2024 г.

Кметът на Варна: Ситуацията е тежка! Хора, моля ви, останете вкъщи

Кметът на Варна Благомир Коцев призова настойчиво всички жители и гости на града да останат на закрито, по възможност в домовете си, да излизат само при крайна необходимост, да приберат всички опасни предмети от балконите и дворовете си и да следят постоянно какво се случва, тъй като ситуацията е динамична и остава изключително тежка – поривите на вятъра са много силни, а вълнението на морето е около 6 бала, има 4-метрови вълни.
Падат дървета, ламарини, има счупени билбордове. Има много случаи на поражения на имущества от такива падащи предмети. Ситуацията е тежка. Хора, моля ви, останете вкъщи, каза Коцев.

По-рано сложната метеорологична обстановка, както и последвалият трагичен инцидент със загинала жена, доведоха до обявяване на бедствено положение в морската ни столицата, а по-късно и в части от областта.
Взети са всички необходими мерки, спешни екипи от пожарната, полицията и горското стопанство са на терен, увери кметът и допълни, че се почиства постоянно.
„Основният фокус е да се обезопасят пътищата, за да може градският транспорт да се движи“, посочи Коцев.
Предстои кризисният щаб да вземе решение и за учениците – дали е безопасно в понеделник те да се върнат на училище, или ще бъде обявен за неучебен ден.
„Училищата трябва да бъдат огледани добре и обезопасени, за да сме сигурни, че утре няма да има рискове за учениците да се върнат на училище“, каза още кметът на Варна.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html