четвъртък, 2 май 2024 г.

Стоянов: Навременната реакция на СДВР и жандермерията осуетиха по-сериозни щети и дори жертви

Снимка: БГНЕС

Във вчерашната вечер станахме свидетели на безпрецедентен погром в центъра на София. Само навременната реакция на СДВР и жандермерията осуетиха по-сериозни щети и дори жертви. Затова се учудвам на искането за моя оставка. Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

„Именно затова се учудвам за исканата оставка за мен. Защо? Защото хиляди служители си свършиха работата. Ако аз подам оставка това означава да ги предам. Освен това не смятам, че министърът на вътрешните работи за дългогодишните проблеми във футбола“, посочи още министърът.

„Няма полиция в света, която да стои безучастно и да гледа как се унищожава общинско и лично имущество. Действията от СДВР и жандермерията са реципрочни от агресията от крайни фенове, която цел определено беше да окървяват протеста“, посочи той.

Той застана зад всички служители на реда, които са охранявали протеста вчера. „Само за час бяха потушени безредици, които в някои европейски страни се превръщат в масови такива. Същевременно осъждам действията на единици служители, които превишаха правата си и не се справиха със задачата да не се поддават на провокация. Назначена е вътрешна проверка за създалите се ситуации. Проверката ще бъде извършена в максимален порядък. Всеки, който е превишил правата си.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html