понеделник, 29 април 2024 г.

Байдън подписа закона за бюджета: Няма допълнителна помощ за Израел и Украйна

Снимка: ЕПА

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа законопроект за финансиране на работата на федералното правителство, планът не включва допълнителна помощ за Израел и Украйна, съобщиха от Белия дом.

Преди това проектозаконът беше подкрепен от Сената, а Камарата на представителите на Конгреса одобри документа на 14 ноември.

Инициативата предвижда до 19 януари 2024 г. да продължи финансирането на работата на определени държавни програми и ведомства, включително по въпросите на земеделието, енергетиката, военното строителство и транспорта. Предложено е финансирането на работата на други ведомства и програми да бъде удължено до 2 февруари 2024 г.

Помощта за Израел и Украйна не е включена в горепосочения закон. Сега този въпрос ще бъде разгледан отделно. Байдън поиска 106 милиарда долара за тези цели, но тази инициатива не получи подкрепа в Конгреса. Камарата на представителите, където мнозинството е съставено от републиканци, гласува за отпускане на помощ само за Израел, но Сенатът, който се контролира от демократите, блокира инициативата.

Байдън каза, че няма да подпише проектозакона за отпускане на помощ само за Израел без Украйна, ако Конгресът одобри такъв документ.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html