четвъртък, 2 май 2024 г.

Михайлов отказа днес да се оттегли, прокуратурата проверява ръководството на БФС

Снимка: БГНЕС

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви, че днес няма да подаде оставка, съобщи БТА. Той направи изявлението, след като приключи изслушването му в Комисията за противодействие на корупцията (КПКОНПИ) в София.

„Днес оставка няма да подам. Ще получите отговори на всички въпроси другата седмица. Имаме колективен орган, който ще съберем и на който аз ще кажа какво ще направя. Там ще получите отговори на всички въпроси, включително и финансови за дейността на БФС“, заяви Михайлов.

Той беше повикан по спешност днес в КПКОНПИ, където остана около три часа.

Прокуратурата стартира проверка на ръководството на Българския футболен съюз, в това число и на президента му Борислав Михайлов, съобщи БНР. Държавното обвинение се е самосезирало във връзка с множество медийни публикации, съдържащи информация за допуснати нарушения и/или престъпления от различен характер (разходване на публичен ресурс, „черно тото“ и др.) от страна на ръководителите на федерацията, информираха оттам.

По нареждане на изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов с проверката се заема Софийската градска прокуратура, която почти светкавично разпореди на Антикорупционната комисия да извика на разпит Михайлов.

Обвинителите трябва да изяснят факти и обстоятелства, свързани с дейността на футболната федерация в последните години. „В хода на проверката предстои да се изиска информация от различни държавни институции – Министерство на младежта и спорта, НАП и други“, посочиха от прокуратурата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html