понеделник, 29 април 2024 г.

Израелската армия извършва операция в болничния комплекс Ал-Шифа в Газа

Снимка: The Times of Israel

Израелската армия е влязла в болницата комплекс Ал-Шифа в Газа , според израелските медии.

Юсеф Абул Риш, служител в управляваното от Хамас министерство на здравеопазването, който е в болницата, каза, че е видял израелски танкове вътре в комплекса и „десетки войници и командоси в спешното отделение и приемната сграда“, съобщава The Times of Israel.

Израелската армия по-рано обяви, че нейните войски са извършили операция срещу Хамас в Ал Шифа, най-голямата болница в Газа.

„Въз основа на разузнаването и необходимостта от операцията, израелската армия проведе целенасочена и прецизна операция срещу Хамас в определен район на болница Шифа. В рамките на силите на армията има медицински екипи и хора, които говорят арабски, които са получили специално обучение за подготовка за този медицински комплекс, с намерението да не се нараняват цивилни“, казаха от израелската армия.

Говорителят на армията Питър Лернер каза, че израелските военни нямат намерение да „прегазят“ болницата Ал-Шифа, добавяйки, че израелските военни извършват операцията с цел да победят Хамас и евентуално да спасят заложниците.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html