неделя, 28 април 2024 г.

Нетаняху: Ако се провалим, Америка е следващата

Бенямин Нетаняху
Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Ислямистки бойци ще представляват заплаха за Съединените щати и Европа, ако Израел загуби настоящата война с Хамас“, твърди израелският премиер Бенямин Нетаняху. „Западните държави ще бъдат следващите на опашката“, твърди Нетаняху, ако страната му се разпадне.

Нетаняху отхвърли всички призиви за прекратяване на огъня, настоявайки, че това би означавало да се предаде на Хамас.

В понеделник Нетаняху помоли съюзниците на Израел за подкрепа по време на среща с репортера на Fox News Шон Ханити, като каза: „Трябва да спечелим не само за нас, но и за Близкия изток“, както и „за нашите арабски съседи“ и света на свобода.

„Трябва да победим, за да защитим Израел. Трябва да спечелим, за да защитим Близкия изток . Трябва да победим в името на цивилизования свят. Това е битката, която водим и тя се води в момента. Няма заместител на тази победа“, продължи той и добави: „Ако не спечелим сега, тогава Европа е следващата и вие сте следващите“.

„Нашата борба е ваша борба“, казва Нетаняху. Той продължи да твърди, че има „ос на терора“ между Хамас в Газа, „Хизбула“ в Ливан, хутите в Йемен и иранското правителство, твърдейки, че Техеран се стреми да „върне Близкия изток и света в тъмните векове .“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html