понеделник, 29 април 2024 г.

Агресия между деца: Пореден случай на насилие над дете със специални потребнист

За пореден случай на агресия, проявена този път от момичета над момче със специални потребности в Перник, информира агенция Фокус. Във социалните мрежи е разпространено видео, на което се вижда как момиче удря шамари на момче, което плаче, а друго момиче наблюдава побоя и се смее.

Видеото обикаля социалните мрежи и е меко казано покъртително.

По неофициална информация момчето е със специални образователни потребности, а едно от момичетата е дъщеря на бивша училищна директорка.

„Качвам това видео с цел родителите на тези „побойнички“ да разпознаят децата си! За пореден път някои очевидно невъзпитани добре деца се налагат на други чрез насилие! Докога се очаква родители на потърпевшите деца да гледат и търпят подобно нещо? Не искам да останат безнаказани, това не се случва за първи път да тормозят децата ни, но нека го направим последен!!!!!“, пише жената, качила видеото в социалните мрежи.

„Още днес ще се проведат съответните срещи със засегнатите страни, ще има разговори със съученици на момчето. Този случай няма да остане захвърлен в ъгъла. Институциите ще си свършат работата и виновните ще бъдат наказани“, заяви кметът на Перник Станислав Владимиров пред perniknews.

„Нито като баща, нито като кмет, нито гражданин – по никакъв начин и в никакъв случай не толерирам насилието и винаги ще заставам срещу него. Още повече, когато става дума за дете, което е със специални потребности“, категоричен е кметът на Перник.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html