понеделник, 29 април 2024 г.

Циркът свърши: България приема Унгария на националния стадион без публика

Евроквалификацията България-Унгария, която е предвидена за четвъртък (16 ноември) от 19:00 часа, ще се играе в София. Това обяви на своя официален сайт унгарската футболна федерация. В информацията се добавя, че мачът ще е пред празни трибуни на стадион „Васил Левски“.

Циркът започна в края на миналата седмица, когато европейската футболна централа, позовавайки се на писмо от БФС и СДВР за готвени протести и ексцесии, премести двубоя от Националния стадион “Васил Левски” на “Христо Ботев” в Пловдив пред празни трибуни. Истината е по-проста Боби Михайлов и ко се уплашиха от фенската любов. Заради всичко това обаче станахме за смях!

Кметът на Пловдив обаче не разреши да се играе там, тъй като на “Колежа” се извършват строителни дейности. Вчера се появи информация, че двубоят може да се проведе в Кърджали, но в крайна сметка ще се играе на “Васил Левски”.

Появи се и вариант със стадиона на „Арда“ в Кърджали, но маджарите категорично отказаха да играят там, защото родопският град е далече от летище и не разполага с четиризвезден хотел.

Появи се сериозна опасност да загубим служебно, а това би довело до сериозно наказание – УЕФА да изхвърли националите и всички клубни отбори от международните турнири. В последния момент от БФС изтрезняха и все пак върнаха мача в София. Показателно е, че те не намериха сили да съобщят новината, а тя дойде от чужбина.

Заради цирковите изпълнения на БФС станахме за смях в Унгария, Сърбия, в централата на УЕФА и в цяла Европа. Ако и след този резил Борислав Михайлов остане да управлява футбола ни, резилът ще е исторически.

„Поведението на Българския футболен съюз е безпрецедентно, несериозно и неспортсменско. Не можете да организирате дори семейна почивка по такъв начин, камо ли международен футболен мач със сериозни залози, включващ много хора и интересуващ милиони. Българската асоциация постави в невъзможна ситуация както УЕФА, така и унгарската асоциация“, написаха от Унгарската футболна асоциация.

А Михайлов  гузно мълчи.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html