неделя, 5 май 2024 г.

Новата водеща на БНТ Диана Любенова засяда в асансьор в Лувъра

Снимка: trafficnews

Димитър Василев за в. „Галерия“

Актрисата и тв водеща Диана Любенова, която започва свое ново предаване всяка неделя по БНТ „Имате среща…с Диана Любенова“, преживява кошмарно пътуване в Париж преди две години заедно с дъщеря си София. Подгизнали от проливен дъжд, решават да посетят Лувъра. Поръчват си чай в кафенето, но детето го обръща без да иска и топлите напитки заливат актрисата. Каръщината не спира и двете след това засядат в асансьора, където остават 45 минути, докато техниците не ги изкарват. 

„Слава богу не заседнахме в асансьора на Айфеловата кула, но заради музея „Орсей“ изпуснахме самолета си София. Нямаше полет на следващия ден и се принудихме да хванем този за Мюнхен. Той обаче много се забави и изпуснахме полета за София“, спомня си Диана. Това обаче ни ги отказва да продължат да пътуват със София, която също като майка си е запалена по екскурзиите. 12-годишото момиче мечтае да стане актриса и дори вече се е снимала в над десет холивудски филма, защото знае перфектно английски с американски акцент.

„Изисквам от нея да полага усилия, да е свободна, да пробва, да  греши, но да може да избира“, обяснява Диана, която две години се страхува дали ще стана майка и може да има собствено дете. С любимия й – американския продуцент Лес, им отнема немалко време да създадат семейство, защото първоначално го отлагали. Когато вече решили, че е настъпил подходящият момент да станат родители, двойката срещнала сериозни трудности в сбъдването на желанието си. Актрисата се притеснила и бързо се заела с търсенето на лекари. „Д-р Стаменов е човекът, който ни подари буквално София“, благодарна е тя. Няма никаква сериозна причина с Лес да не бъдат родители, но това им отнема цели две години, като в края им Диана вече напълно била изгубила надежда. Актрисата и любимият й дори започнали да обмислят идеята да осиновят дете.

За щастие последният инвитро опит да забременее, се оказал успешен. „Когато това се случи, бях най-щастлива на света“, връща се назад Диана, която научила радостта вест на рождения ден на Лес. Положителният тест за бременност бил най-прекрасният подарък за продуцента. „Няма ден, в който да не благодаря за това събитие в нашия живот. Защото осъзнаването, че имаш това прекрасно същество и то е плод на наистина на една любов и е чакано, и искано, и желано, и е най-ценното нещо в живота. Това е осъзнатата любов, най-истинската любов”, казва днес Диана.

Радостта в семейството им била голяма. И все пак имало нещо, което тревожело актрисата.  Притеснявала се как сестра й ще реагира на новината. Причината била, че тогава родственицата на Диана също се борела да стане майка, при това от 11 години. „Притеснявах се да й го кажа, защото след всяка нейна загуба през тези години човек трудно може да намери точните думи, с които да даде кураж. И ми беше трудно да й го споделя, защото някак си чувствах, че нямам право, при положение, че нейната битка е била толкова дълго време, аз да я изпреваря и да се радвам едва ли не. За щастие тя вече има прекрасен син“, умилява се Любенова.
С Лес се запознава покрай актьора Башар Рахал, когато преди 20 години участвал във филм, продуциран от Уелдън. Тогава Диана води предаването „Секс, игри, ах“, което вървеше по „Евроком“. Актрисата поканила Башар да гостува в предаването й. Той предложил да дойде с продуцента Лес, а след участието им поканили Диана на вечеря с приятели. Същата вечер обаче тя била на годишнина с випуска си от НАТФИЗ, така че успяла да се появи чак за десерта. Когато отишла в ресторанта, нямало къде другаде да седне, освен до американеца. Започнали да си говорят и неусетно минали три часа.

А Диана, чийто английски език тогава не бил перфектен, първоначално мислела, че ще остане най-много час. „Той е от този тип мъже, които могат да  бъдат страхотна компания”, усмихва се актрисата. След вечерята, Лес се връща в САЩ и не се виждат седем месеца. После обаче се установява за по-дълго тук и оттогава с Диана се радват на любов и хармония. От самото начало заживяват заедно, но никога не са обсъждали да се оженят. 

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html