неделя, 28 април 2024 г.

Радослав Рибарски поиска НАП да провери сделките на „Лукойл“ за времето на дерогацията

Радослав Рибарски
Снимка: БГНЕС

Призоваваме Националната агенция по приходите (НАП) и Агенция „Митници“ да започнат веднага разглеждане на всички сделки, които са сключени от „Лукойл“ по времето на дерогацията, за да бъде изяснено дали има злоупотреба със санкциите или с условията по тази дерогация. Това коментира пред журналисти в парламента Радослав Рибарски, депутат от парламентарната група „Продължаваме Промяната – Демократична България“ и член на Комисията по енергетика в парламента във връзка с информацията, че Европейската комисия ще иска обяснения от България за „вратичка“, от която се е възползвала „Лукойл“  при упражняването правото на дерогация.

Рибарски посочи, че ако има злоупотреби, законодателството е ясно, че ако има нарушение на санкциите или дерогацията, може да се пристъпи към назначаване на особен управител в „Лукойл“ от страна на държавата.

Сроковете или внезапното прекратяване на тази дерогация не е разумен подход, предвид това, че идва зима и трябва да бъдат подсигурени доставките за населението, коментира депутатът.

Ще предложим, ако срокът е проблем, допълнително скъсяване, евентуално след зимните месеци, през март. Това е нещо, което на нас ни се струва разумно в сегашната ситуация, обясни Рибарски.

ГЕРБ-СДС и ДПС се обявиха за бързото отпадане на дерогацията, уточни БТА.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html