петък, 3 май 2024 г.

16 членове на мафиотската фамилия Гамбино са арестувани в САЩ и Италия

Снимка / EPA-EFE/IGOR PETYX

Шестнадесет предполагаеми босове и сътрудници на мафиотската фамилия Гамбино са арестувани в Америка и Италия, съобщиха американските прокурори. Обвиненията срещу тях включват рекет, изнудване, отмъщение срещу свидетели, заговор и измама, съобщава BBC. Десет заподозрени бяха арестувани в района на Ню Йорк, а шестима бяха арестувани от италианските власти в Палермо, Сицилия.

Друг заподозрян в момента се укрива, съобщи Министерството на правосъдието на САЩ. Арестуваните в САЩ бяха изправени пред съд в Ню Йорк. В обвинителния акт прокурорите очертаха модел на сплашване и насилствени атаки с намерение за присвояване на средства и измама на синдикати и планове за доходи на служителите. Фирмите за строителна дейност и сметоизвозване станаха мишена на мафиоти.

Семейство Гамбино е една от петте видни мафиотски фамилии в Ню Йорк, известни като „Коза Ностра“. Семейството беше ръководено от Джон Готи до смъртта му в затвора през 2002 г., а по-късно от Франк Къли, който беше застрелян пред дома си в Стейтън Айлънд през март 2019 г. Смъртта му беше първото целенасочено убийство на мафиотски бос в Ню Йорк от смъртта на Пол Кастелано през 1985 г., който заема мястото на Карло Гамбиноно.  Обвиняемият за убийството му е изправен пред присъда от 20 до 180 години затвор.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html