понеделник, 6 май 2024 г.

Николай Денков призова за лидерска среща

Акад. Николай Денков
Снимка: БГНЕС

Премиерът Николай Денков призова за лидерска среща, за да се решат проблемите в т. нар. сглобка: „Трябва да има лидерска среща, подкрепата за правителството зависи от лидерите“, предаде агенция „Фокус“.

„Трябва да има лидерска среща, не знам да е насрочена за момента. Трябва да се продължи нататък. Изборите приключиха. Предизборните критики, заплахи, коментари трябва да приключат и да влезем в работен режим, защото има много работа за вършене“, заяви той.

Премиерът бе запитан дали е разговарял с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов след края на изборите: „Не съм се чувал с никого. Вчера бях в Израел, днес искам да се видя с министър Йоловски и да разбера и там какво става“.

Денков бе категоричен, че кабинетът е готов да работи със същото темпо, ако получи доверието на лидерите на управляващото мнозинство.

„Дали ще има подкрепа за правителството, зависи от лидерите в Народното събрание. Това, което мога да кажа, че сме готови да изпълняваме приоритетите от програмата по начина, по който го правихме досега“, обясни Денков.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html