събота, 27 април 2024 г.

Преди утрешния втори тур на кметските избори днес е „Ден за размисъл“

Снимка: БГНЕС

Преди утрешния втори тур на кметските избори днес е „Ден за размисъл“. До края на изборния ден е забранена политическата агитация и оповестяването на социологически проучвания за нагласите на избирателите.

Над 7,300 са образуваните секции, които днес ще получат изборните си книжа и материали. В 5,900 от тях ще се достави и машина за гласуване.

Членовете на избирателни комисии получават избирателните списъци, от които са изключени хората, загубили избирателни права между двата тура и са дописани тези, които са ги придобили. Там, където са закрити подвижни избирателни секции, тъй като гласуващите са по-малко от 10, ЦИК указа те да бъдат дописани на ръка поради това, че са заличени на първия тур по постоянния си адрес.

Машините за гласуване ще се доставят по утвърдения график до секциите, като в София и Софийска област е предвидено придвижването им да стане последно.

Устройствата се тестват още днес, като се сравнява хеш кодът. Замяната на машина не е позволена, ако тя не заработи още днес, за което се уведомяват ОИК и ЦИК.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html