понеделник, 29 април 2024 г.

Първите два мача от 16-ия кръг в елитната футболна лига без голове

В голямото дерби на Пловдив между градските съперници Ботев и Локомотив мрежите също останаха сухи.
Снимка: БГНЕС

В първите два мача от 16-ия кръг в Първа футболна лига, изиграни днес завършиха без отбелязването на голове.

Първото нулево равенство бе на срещата в Стара Загора между Берое и Пирин. В герой за отбора от Благоевград се превърна украйнският вратар на тима Максим Ковальов, който направи няколко много решаващи спасявания и отчая нападателите на старозагорци.

Отборът на Берое започна по-активно мача, като Енцо Ойос стреля от границата на наказателното поле още във втората минута, но Максим Ковальов спаси топката, въпреки че тя тупна пред него. Малко по-късно украинският вратар на „орлетата“ отрази и удар на Скуадроне от домакините с глава. Голмайсторът на Берое Вини Трибуле също изпусна добър шанс, като насочи топката с глава в аут. Опасен удар на Сантяго Годой мина покрай левия страничен стълб на вратата на Пирин.

В 38-ата минута Трибуле се измъкна зад защитата на Пирин, но силният му шут срещна напречната греда. Втората част също започна с пропуск на Берое, като Трибуле отново не успя да уцели вратата. В 53-ата минута нов удар на нападателя бе избит с една ръка от Ковальов. Пропуск за домакините направи и Политино. В 67-ата минута Годой имаше претенции, че е бил фаулиран в наказателното поле, но съдията Венцислав Митрев прецени, че няма основание да отсъди дузпа. В 72-рата минута Ковальов спаси и удар на Ойос извън наказателното поле. Първият точен удар за Пирин бе на Аймен Суда в 92-рата минута, но той не затрудни вратаря Родриго Ачинели.

Със сухи мрежи завърши и дербито №118 под тепетата между пловдивските Ботев и Локомотив. „Канарчетата“, които бяха символични домакини, имаха игрово преимущество през целия мач, а попадение на Антоан Бароан в 51-ата минута бе отменено заради засада. „Черно-белите“ пък не отправиха нито един точен удар към противниковата врата.

Още след изтичането на 48 секунди игра домакините стигнаха до първата отлична възможност за гол. Уме Емануел се освободи от Мартин Паскалев отляво в наказателното поле на Локомотив и стреля силно в близкия ъгъл, но Динко Хоркаш се намеси и изби с крак. Гостите отговориха в 9-ата минута, когато Оливер Камдем центрира отдясно и Георги Минчев отправи удар с глава, преминал над напречната греда.

Две минути след подновяването на играта през втората част Самуел Акере се откъсна от Бабакар Дион отдясно и подаде на близката греда към Антоан Бароан, който опита удар от малък ъгъл, минал встрани от вратата.

Точно след като измина час игра „канарчетата“ стигнаха до още една добра възможност за попадение. Акере проби отдясно през Бабакар Дион и Ивайло Иванов, навлезе в наказателното поле и шутира в близкия ъгъл, но неточно.

В 72-рата минута Ботев отново бе близо до гол след комбинация между Акере и Бароан, който бе изведен отдясно зад защитата на Локомотив и отправи техничен удар по диагонала, преминал покрай гредата.

До края на срещата „канарчетата“ продължиха да бъдат по-активният отбор на терена, но не намериха път към вратата на Динко Хоркаш и така дербито на Пловдив завърши без победител.

В следващия кръг Ботев гостува на Левски, а за играчите на Александър Томаш предстои „железничарско“ дерби с Локомотив (София) на „Лаута“.

Останалите мачове от 16-ия кръг в Първа лига:

Неделя, 5 ноември: 15:30, Лудогорец – Крумовград

Понеделник, 6 ноември: 13:00, Ботев Враца – Локомотив София, 15:30, Славия – Етър, 18:00, ЦСКА – Хебър

Вторник, 7 ноември: 15:00, Черно море – Арда, 17:30, ЦСКА 1948 – Левски.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html