неделя, 5 май 2024 г.

Лора Инджова се омъжи за медиен бос

Щастливите младоженци

Чаровната телевизионна водеща Лора Инджова се омъжи навръх 33-ия си рожден ден за мениджъра Димитър Нойков, като прие неговата фамилия. „Галерия” научи, че избраникът й също е телевизионер и е човекът, докарал в България железния трон от култовия световен сериал „Игра на тронове”. Около 15 години той работи за HBO-каналите като техен представител за България, а отскоро вече се труди за Warner Bros. Discovery като директор продажби. Едновременно с това е запален автомобилен репортер, който разбира всичко за устройството на колите.

За радостното събитие на двамата се разбра, след като Лора, която е водеща на сутрешният блок „Твоят ден” по Нова нюз, пусна в социалните мрежи пост, в който със снимки разказа за скромното събитие, но обеща на приятелите си, че купонът тепърва предстои.

Кумовете на двойката са от сой бившият зам.-външен и зам.-икономически министър Милен Керемедчиев със съпругата си Мария. Между другото варненецът е първият човек у нас, който си купи за 600 бона суперколата на Джеймс Бонд – „Aston Martin Rapide S”, и то още два месеца преди старта на официалната й продажба през 2016-а. Ето как със съпруг и кум, които са запалени по колите, на Лора със сигурност ще й е лесно – няма да се притеснява, ако двигателят й откаже или пък закъса някъде с возилото си.

Инджова вече е на Христова възраст, а половинката й е с 10 години по-голям от нея. За него това обаче е втори брак, от първата си жена той има син. Димитър Нойков е от Велико Търново и никога не изпуска да се похвали с този факт – казва, че всички от старопрестолния град със самочувствие и така трябвало да бъде. Лора също е от този край – родена е в китното Дряново, но след седми клас учи в езиковата гимназия във Велико Търново в паралелка с френски и английски. Освен това завършва и право в местния университет. Тя няма журналистическо образование, но вече 13 години работи в телевизия. Първият й досег с медията е още в студенството, когато е втори курс. Тогава случайно й попада обява, че търсят репортер-водещ в регионалната телевизия във Велико Търново. Въпреки, че конкурсът е много тежък, кандидатите са 20, Лора успява да се пребори и съвсем заслужено да спечели позицията. Тя е много щастива, защото мечтата й от малка е да се занимава с журналистика.

Е, когато решава какво да учи, все пак избира тежката артилерия „право”, навярно не без вещите съвети на родителите си. След като се дипломира, амбициозната млада дама тръгва да търси късмета си в столицата и така през 2014 г. попада в сутрешните блокове първо на тв „Европа”, после в „България ОН ЕЪР”.

След това тя е забелязана и от Голямата телевизия. През 2018-а получава покана да се присъедини към NOVA като репортер на Новините. Докато изведнъж през юни 2020 г. не получава супер изненадващата покана да седне на стола до Виктор Николаев в сутрешния блок „Здравей, България” – най-гледаното предаване в телевизионния ефир сутрин. Това се случва след като водещата Аделина Радева решава да се завърне в телевизията майка – БНТ. За изненада на всички – Инджова веднага влиза в ролята си и заслужено става едно от лицата на Нова тв, печелейки симпатиите на зрителската аудитория. Но както често се случва в телевизиите напоследък точно след година, Лора Инджова е свалена от малкия екран, но продължава да работи за медията като редови репортер. Тогава нейни приятели бяа изненадани от спокойствието, с което крехката жена приема случилото се, явно осъзнавайки, че това е просто едно от препятствията за преодоляване, които съдбата обича да изпраща.

Един от най-тежките моменти, които журналистката преживява, е смъртта на майка й през декември 2021 г. Ковид-пандемията отнема най-близкият й човек и то по много жесток начин. Заразяват се и двамата й родители, но баща й се ваксинира, докато майка й – не. И това се оказва фатално за жената.

 Любимото хоби на водещата е да снима. Като й останат все пак няколко свободни часа и след като се е наспала, разбира се, Лора хваща фотоапарата, защото го прави добре. Уикенд извън големия град и природата са неин модел – това е перфектната почивка за водещата в Нова нюз. В последните месеци точно това правят двамата с Димитър. Обикалят любими дестинации в Европа и България и снимат. През лятото телевизионерите бяха на лукс дестинация – езерото Комо в Италия.

От профила й в инстаграм се вижда и още нещо ново – тя се занимава и с кулинария. Снима видеа с вкусни предложения, в които показва как се правят лесни рецепти. Едно от последните е питката, която меси пред камерата й Нойков-старши, свекърът й. Въобще Лора Инджова се оказа и добра снаха, тя често пътува и със свекървата си, която тагва при снимките, които пуска на страницата си.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html