понеделник, 29 април 2024 г.

Прокуратурата поиска доживотен затвор за Орлин, убил и натикал в куфар Евгения

Прокуратурата e поискала от съда да наложи присъда „доживотен затвор“ за Орлин Владимиров, обвинен за убийството на съпругата си Евгения Чорбанова.

Прокурор Иван Кучиев посочи в пледоарията си, че от доказателствата по делото несъмнено е установено, че Орлин е извършител на убийството.

Той отбеляза, че съседи са чули няколко писъка и чупене на предмети в деня, в който се смята, че жената е била убита. Прокурорът допълни, че според направените експертизи Евгения е била удушена и е разбирала какво се случва, като смъртта ѝ е настъпила по особено мъчителен начин, което се различава от обясненията на подсъдимия.

По думите на Кучиев мотивът за убийството е ревност и последствията от евентуален развод с жертвата, тъй като Орлин е установил, че тя има връзка с друг мъж.

БТА припомня, че тялото на Евгения беше открито през 2021 г. в куфар във водоем. Според обвинението престъплението е извършено по особено мъчителен начин. Подсъдим по случая е и бащата на мъжа. На предходното заседание по делото Орлин даде за първи път обяснения пред съда. Мъжът разказа, че Евгения го е нападнала, той я е блъснал, след което тя е паднала и се е ударила, после е спряла да диша.

Адвокат Иво Найденов, който представлява семейството на Евгения, поиска в пледоарията си доживотен затвор без замяна за Орлин и за баща му Пламен, който е подсъдим за помагачество.

Преди заседанието близки и приятели на Евгения се събраха пред сградата на Съдебната палата, за да поискат най-тежкото наказание за подсъдимите. Те носеха плакати, на които пише: „Доживотен затвор без право на замяна за убийците на Евгения“ и „Не искаме убийци сред нас“. Те издигнаха снимки с лика на Евгения в съдебната зала.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html