четвъртък, 2 май 2024 г.

САЩ работят за предаване на замразените руски активи на Украйна

Джо Байдън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Представители на президентската администрация на Джо Байдън усилено работят за това да бъдат предадени на Украйна замразените руски активи в западни финансови институции, пише „Вашингтон пост“, като се позовава на свои източници. Според източници на CNN, Пентагонът се безпокои от евентуален недостиг на ресурси за едновременна помощ на Украина и Израел, съобщава БНР.

В редовното си видеопослание, украинският президент Володимир Зеленски обаче заяви, че е получил уверения от Вашингтон, че военната помощ за страната му ще остане постоянна и непрекъсната. Зеленски се срещна в Брюксел с американския министър на отбраната Лойд Остин. Украинският президент беше изненадващ гост в централата на НАТО в Брюксел вчера, където участва срещата на министрите на отбраната на Алианса.

На тази среща, българският и украинският министър на отбраната Тодор Тагарев и Рустем Умеров са подписали Меморандум за намерение между двете министерства в рамките на разговори за предоставяне на отбранителна помощ на Украйна. Така София и Киев потвърждават готовността да засилят сътрудничеството си в отбранителната политика и политиката за сигурност, военно-техническо сътрудничество, развитие на военното образование и наука и други области от взаимен интерес, подчертаха от пресцентъра на на българското военно министерство.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html