събота, 27 април 2024 г.

Автобус в Италия падна от виадукт, 21 загинаха

Снимка: ЕПА/БГНЕС

21 души са загинали при инцидента в Италия, при който автобус падна от виадукт в центъра на град Местре. Сред жертвите са две деца, както и шофьорът, съобщи БНР. Ранените са 15, петима от тях са в тежко състояние. Сред идентифицираните загинали до момента има петима украинци и един германец. Ранените са настанени в болници в различни градове на област Венето.

Автобусът е бил нает от 40 туристи, повечето чужденци, пребиваващи в къмпинг край Маргера. В тази посока той е пътувал от Венеция. Ударил се е в парапет на пътния надлез при Местре и е паднал върху железопътната линия, след което се е възпламенил. Автобусът е бил управляван от 40-годишния Алберто Рицото, определян от колегите си като много опитен. Предполага се, че или му е станало лошо, или е извършил неправилна маневра, защото автобусът е нов и се изключва техническа неизправност. Той е бил хибрид, задвижван с електрически батерии и на метан.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изрази своите съболезнования към близките на загиналите и своята болка към ранените.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html