неделя, 28 април 2024 г.

Продадоха рокли на Даяна за 1 651 000 долара

Лейди Ди привличаше погледите, където и да отиде

Принцеса Даяна остана в сърцата на британците с тъжния си живот и ненавременната си кончина. За нея са написани книги, снимат се филми. Лейди Ди е „жената на всички времена“ и това е видно от широкия интерес, който личността й предизвиква и до днес. Дали бе с вечерна рокля, небрежен гащеризон или с емблематичния си червен пуловер с черната овца, Даяна винаги успяваше да привлече погледите. Дрехите на покойната бивша съпруга на крал Чарлз III са търсени от колекционери цели 26 години след смъртта й. А цените им са колосални.

Все още периодично се организират специални търгове, в които се предлагат рокли, бижута или модни аксесоари, които са били част от визията на Даяна. Разбира се, не всичко е достъпно за обикновената публика. Синовете й принц Хари и принц Уилям  наследяват част от колекцията от бижута на майка си. Красивият годежен пръстен на принцесата сега е върху ръката на Кейт Мидълтън, а златният й часовник е на китката на Меган Маркъл.

Преди няколко дн се състоя поредният търг, който бе достъпен само за най-богатите почитатели на Даяна. За продан бяха обявени част от любимите рокли на легендарната принцеса, които тя е носила на кралски събития. Трите дрешки бяха част от търг, който се проведе онлайн в Бевърли Хилс.

Колекцията включваше червена копринена рокля от Брус Олдфийлд и два дизайна на Катрин Уокър – рокля без презрамки в бял цвят с черни линии около деколтето и ханша, както и рокля с отворени рамене в цвят нефрит.

Носена от принцеса Даяна на премиерата на филма „Смотаняци“ с Чарли Шийн през ноември 1991 година, роклята с къси ръкави на Брус Олдфийлд се продаде за 571 500 долара, като първоначалната й цена беше 200 000 долара. Дизайнът на Катрин Уокър в черно и зелено беше с начална цена от 100 000 долара. Той е обличан от Даяна на галавечеря в Royal York Hotel в Торонто през 1991 година и беше закупен за 571 500 долара.

Според „Дейли мейл“, черно-бялата рокля на Катрин Уокър е носена от принцесата на Уелс на частно събитие.

 Тя беше обявена за 60 000 долара, а беше закупена за колосалните 508 000 долара. Общата сума за трите дрешки е 1 651 000 долара.

Според вестника, бизнесдамата от Мичиган Елън Пето, която ръководи успешен дизайнерски бизнес в продължение на десетилетия, преди да почине на 82-годишна възраст през януари 2023 година, е купила роклите отново на търг през юни 1997 година, само два месеца преди смъртта на принцесата. Тя платила с пари, които е събирала за нов дом. Част от средствата от търга ще отидат за учредяване на фонд, който ще отпуска стипендии на млади дизайнери.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html