петък, 3 май 2024 г.

Последните 3 мача от XI кръг на Първа лига се играят днес

Вчера Левски победи Славия с 2:0, въпреки че игра с човек по-малко цели 70 минути.
Снимка: БГНЕС

С три мача в четвъртък ще завърши междинния XI кръг в Първа лига. От 15:30 часа Етър посреща Пирин. В 18:00 трябва да започне срещата Крумовград – Арда, а от 20:30 ч. е столичното дерби ЦСКА София – Локомотив (София).

„Червените“ са абсолютни фаворити за успех в двубоя на „Българска армия“. Преди този кръг ЦСКА София е на четвъртото място с актив от 18 точки. Столичните “железничари” пък са на 12-та позиция с 9 пункта. Домакините успяха да навлязат в ритъм след кошмарния старт на сезона и в последните си пет официални мача са записали три поредни и общо четири победи и едно реми. Локо пък има една победа и цели четири загуби пак в последните си официални срещи. “Железничарите” отскоро имат нов треньор в лицето на сърбина Данило Дончич, който има за цел да вдигне тима на крака максимално бързо.

Мачът Крумовград – Арда ще се играе на базата на Ботев (Пловдив) в Коматево, като това е първи мач между двата тима в елитния футбол. Собственикът на домакините Басри Саров каза, че не дели мачовете на важни и по-важни, а целта във всички турнири е само и единствено победата. „Искам да сме концентрирани върху всеки двубой, който ни предстои. Много е важно да нямаме още контузени футболисти, и да можем да разчитаме на всички налични състезатели.“, каза Саров и оповести, че травмата на защитника Сантана се очаква да го извади от игра поне до ноември.

Етър и Пирин ще са сред тимовете, които ще се се борят до края на сезона за своето оцеляване в Първа лига. Наред сега е директен мач помежду им. Пирин надигна глава и спечели две поредни победи, така че настроението при гостите ще е на ниво.

Във вторник в първите 2 мача от XI кръг Берое и ЦСКА-1948 завършиха 0:0 в Стара Загора, а Черно море би Ботев (Пловдив) във Варна с минималното 1:0:

Вчера Хебър (Пз) и Ботев (Враца) направиха 1:1, Левски победи Славия с 2:0, Лудогорец и Локомотив (Пд) завършихя в Разград 1:1.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html