събота, 27 април 2024 г.

Италия ще експулсира опасните имигранти

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италия ще експулсира опасните имигранти, съобщи БНР. Кабинетът на Джорджа Мелони даде зелена светлина на трето поред постановление, свързано с имиграционния проблем. То засяга предимно въпроса за експулсиране само на незаконно пребиваващи имигранти. Целта е да се изведат от страната тези, които са смятани за опасни дори ако имат разрешение за дългосрочно пребиваване.

В случая експулсирането „може да бъде разпоредено поради сериозни причини, свързани с обществения ред или държавната сигурност, от министъра на вътрешните работи“. Възможно е да се откаже повторно влизане на тези, които са били експулсирани, ако се смята, че тяхното присъствие може да причини „сериозни безредици или сериозна опасност за обществения ред или обществената безопасност“.

Ще се експулсират и непрудружените фалшиви непълнолетни, като действителната възраст ще се установява при необходимост чрез специални анализи. За жените ще има пълна закрила, независимо дали са бременни или с малки деца.

По програмата „Безопасни пътища“, в която участват към 5000 военни ангажирани в градовете за наблюдение на чувствителни обекти, ще се включат още 400 войници за охрана на главни железопътни гари.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html