понеделник, 29 април 2024 г.

16 души загинаха при инцидент във въглищна мина в Китай

Снимка: ЕПА

Най-малко 16 души са загинали при инцидент в въглищна мина в град Панжоу в южната китайска провинция Гуейджоу, което накара всички въглищни мини в града да спрат производството за един ден.

Районът има общ производствен капацитет от около 52,5 милиона метрични тона годишно предимно коксуващи се въглища, което представлява около пет процента от производствения капацитет на Китай за кокс, съобщава Reuters.

Държавната Mysteel, която управлява мината Panzhou, е наредила проверки на безопасността във всички свои мини и е взела мерки за осигуряване на безопасно производство.

Тази компания управлява седем въглищни мини с общ капацитет от около 17,3 милиона тона, а мината, в която се случи аварията, има годишен производствен капацитет от 3,1 милиона тона.

Властите обявиха мерки за подобряване на безопасността в сектора, включително ограничения за по-малки мини и планове за ускоряване на използването на автоматизирани машини под земята, след срутването на мина през февруари в района на Вътрешна Монголия, което уби 53 души.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html