събота, 27 април 2024 г.

Тръмп води срещу Байдън: младите хора няма да подкрепят „твърде старият Джо“

Американците биха предпочели да видят Доналд Тръмп като президент след изборите през 2024 г., отколкото Джо Байдън, а ръстът на подкрепата за Тръмп и бързият спад на подкрепата за Байдън сред младите избиратели са особено изразени, показват нови проучвания.

Сред младите американци на възраст между 18 и 35 години цели 53 процента подкрепят Тръмп, докато 38 процента подкрепят Байдън, според анкети, организирани от Washington Post и ABC News.

По този начин популярността на Байдън падна в сравнение с преди, тъй като през февруари той беше подкрепян от 43 процента от младите хора, докато Тръмп беше подкрепен от 50 процента. На предишните избори през 2020 г. Байдън имаше още по-убедителна подкрепа от избирателите на възраст между 18 и 35 години, което освен всичко друго му помогна да спечели.

Що се отнася до общия електорат, Тръмп води, тъй като за него биха гласували 51 процента от избирателите, докато 42-ма биха гласували за Байдън.

Резултатите не са добри за Байдън и по отношение на удовлетвореността от работата, тъй като там рейтингът му също пада. В момента 37 процента от анкетираните казват, че са положително настроени към него, а 56 процента не одобряват действията му. Ситуацията е още по-лоша, когато говорим само за икономиката, където резултатът е 30-64. Освен това 44 процента от анкетираните казват, че са финансово по-зле сега, отколкото в началото на президентския мандат, което е най-лошият резултат от 1986 г. Расте и броят на онези, които смятат, че Байдън е твърде стар за втори мандат, като вече са 74 на сто, с шест процента повече от май.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html