неделя, 28 април 2024 г.

Още 3 мача от първа лига се играят днес

Снимка: БГНЕС

Нови три мача от десетия кръг на Първа лига ще се изиграят днес, съобщава БНР. От 15:00 часа „Арда“ е домакин на „Хебър“ (Пазарджик) в Кърджали. Малко по-късно лидерът „Локомотив“ (Пд) посреща закъсалия тим на „Славия“ от 17:30. От 20:00 часа „Левски“ приема „Етър“ на „Герена“ в столицата.

Сините“ ще се опитат да се върнат на пътя на победите, след като в последния кръг направиха изненадващо равенство 2:2 при гостуването на Крумовград в Пловдив. Възпитаниците на Николай Костов водеха с 2:1 до 75-та, след като осъществиха обрат през първото полувреме, но не съумяха да запазят преднината си и завършиха наравно за първи път през кампанията. Тимът е четвърти в подреждането с 16 точки, докато „Етър“ е на дъното с едва четири. Завърналите се в елита „боляри“ взеха наскоро първата си победа през сезона, надигравайки „Локомотив“ (София) с 3:1 на стадиона на железничарите в кв. „Надежда“, но в последния кръг отстъпиха на „Локо“ (Пд) с 0:1 във Велико Търново.

Смърфовете“ са домакини на „Славия“ в друга среща от съботната програма на десетия кръг. Играчите на Александър Томаш са в страхотна серия от осем поредни успеха в шампионата след равенството 1:1 на старта с „Ботев“ в градското дерби. „Славия“ от своя страна е с едва-една победа от началото на кампанията, като заема незавидната 14-а позиция с шест загуби от осем мача. Слабата форма на „белите“ доведе закономерно и до раздялата с Хосе Мария Бакеро. Официален дебют на треньорския пост за столичани на „Лаута“ ще направи Иван Колев, за когото това е втори престой начело на клуба от „Овча купел“.

В първия двубой за деня „Арда“ посреща „Хебър“ в Кърджали от 15.00 часа. Тимът на Александър Тунчев е в добра форма, като спечели четири от последните си пет срещи за първенство. Това отрежда на кърджалийци деветата позиция в таблицата с 13 точки. Хебър на Любослав Пенев е приятната изненада от началото на сезона в Първа лига, след като през изминалата кампания трябваше да се бори за оцеляването си до самия край. Отборът започна добре този сезон, но в последните си три мача отстъпи последователно на „Локо“ (Пд), „Левски“ и „Пирин“ (Благоевград). Пазарджиклии са десети в класирането с 11 точки.

Пълна програма и резултати от изиграни мачове от 10-ия кръг в Първа лига:

Петък: „Ботев“ (Враца) – „Берое“ 1:0, ФК ЦСКА 1948 – „Черно море“ 1:1, „Ботев“ Пд – ЦСКА 1:2

Събота:, 15:00 ч, „Арда“ – „Хебър“, 17:30 ч, „Локомотив“ (Пловдив) – „Славия“, 20:00 ч, „Левски“ – „Етър“

Неделя: 18:00 ч, „Пирин“ (Благоевград) – Крумовград, 20:30 ч, „Локомотив“ (София) – „Лудогорец“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html