петък, 3 май 2024 г.

Откриха изчезналия вертолет край с. Гърмен, пилотът е загинал

В дните преди трагедията вертолетът е пръскал горите срещу вредители около Сатовча и Гърмен.
Снимка: ЮГОЗАПАДНО ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ

Близо до с. Гърмен е открит хеликоптерът, който беше издирван с часове след подаден сигнал вчера. Машината се е разбила малко след излитане в труднодостъпно дере в близост до гробището в гърменския квартал „Кремиковци“, съобщава БНР. Вертолетът е открит от военни и спасители от Банско. Намерено е тялото на загиналия пилот.

В издирването на вертолета се включиха служители на МВР, министерствата на транспорта, военнослужещи и вертолет „Кугар“ от състава на ВВС, както и планински спасители. Целият периметър около мястото на инцидента се охранява от военни и полиция.

„Хеликоптерът е открит. Мястото на разбиването е открито и в момента там са полицията, пожарната и спасителите от Разлог и Банско. Хеликоптерът се е разбил може би малко след излитането. Интересно защо никой не е усетил това разбиване“, каза кметът на община Гърмен Феим Иса.

Селскостопанският летателен апарат е излетял от Гърмен в посока Цалапица рано вчера. По-късно е подаден сигнал, че няма връзка с пилота, след което започна неговото издирване.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html