четвъртък, 2 май 2024 г.

371 фермери искали субсидии, но нямали действителни електронни пощи

Снимка: WIKIMEDIA.ORG

371 земеделски производители, кандидатствали за извънредна финансова помощ за слънчоглед, нямат действителни електронни пощи, на които да получат информация за направените административни проверки на заявленията си, предупреждават от Държавния фонд „Земеделие“. Парите за извънредната помощ са 65 милиона лева и ще бъдат изплатени до края на месеца.

Фонд „Земеделие“ е изпратил чрез системата си за електронни услуги уведомителни писма на производителите на слънчоглед, подали заявления за финансова помощ, във връзка с извършването на административни проверки за изискуеми данъчни задължения. За 371 кандидати обаче е върнат отговор за недействителна електронна поща.

Експертите от фонда информират, че в секция извънредни схеми за подпомагане на сайта на институцията кандидатите с недействителни електронни пощи могат да направят проверка дали регистрационния им номер фигурира в списъка, след което да проверят системата за електронни услуги за получено писмо.

По извънредната финансова помощ за земеделски стопани, отглеждащи слънчоглед, са подадени близо 12 500 заявления за подпомагане на 836 000 хектара. Бюджетът на помощта от Европейския фонд за гарантиране на земеделието е близо 33 милиона. Добавено е и национално финансиране в същия размер. Помощта ще бъде платена до 30 септември.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html