събота, 27 април 2024 г.

Хванаха френския футболист Пол Погба с допинг

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френският футболист на италианския гранд „Ювентус“ Пол Погба е дал положителна допинг проба за тестостерон след мача на торинския отбор срещу „Удинезе“ от първия кръг на италианското първенство, съобщава агенция ANSA, цитирана от БНР. Двубоят бe на 20 август и завърши с победа с 3:0 за гостите от „Ювентус“. Погба бе сред резервите, но не влезе в игра.

По правилата на Световната антидопингова агенция, френският футболист е изправен пред четиригодишно наказание. Състезателните му права са временно спрени, обявиха от Италианския национален антидопингов трибунал. Ръководството на „Ювентус“ вече е било инфомирано и обсъжда предстоящите стъпки. Договорът на Погба в клуба изтича през юни 2026 година.

30-годишният Пол Погба е световен шампион с тима на Франция от 2018-а и сребърен медалист от Европейското първенство през 2016-а. В кариерата си французинът е играл още за английския „Манчестър юнайтед“. Носител е на трофея в Лига Европа (2017), четирикратен шампион на Италия и два пъти е печелил Купата на страната.

През настоящия сезон Погба взе участие само в два мача от италианската Серия А. Тимът на „Ювентус“ заема трето място във временното класиране със 7 точки след три кръга.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html