неделя, 28 април 2024 г.

Представиха Везенков официално като играч на Сакраменто Кингс от НБА

Снимка: FACEBOOK/SACRAMENTO KINGS

Българинът Александър Везенков бе представен официално като играч на Сакраменто Кингс от Националната баскетболна асоциация (НБА) и показа екипа с номер 7, който ще носи в отбора, съобщи БНР.

Събитието е историческо за българския баскетбол, тъй като Везенков е едва вторият българин, който ще играе в НБА след Георги Глушков. Най-полезният играч в Евролигата за миналия сезон 2022/2023 говори пред медиите в Сакраменто (САЩ) заедно с генералния мениджър на Кингс Монти Макнеър.

На представянето на Александър Везенков присъстваха и родителите му, които също пътуваха от България. „За мен случващото се е много важно. Много съм щастлив и развълнуван да съм тук. Да премина в Сакраменто беше голяма стъпка за мен и моята кариера. Благодарен съм на цялата организацията, защото през последния сезон клубът ми показа, че иска да съм тук и съм много щастлив от това. Не обичам да говоря много, а да показвам на терена какво мога, радвам се, че имаме отбор, който побеждава и се надявам да мога да помогна с опита си и това, което треньорът иска от мен, за да може отборът да продължи да печели мачове и да се представя все по-добре“, бяха първите думи на Александър Везенков пред представителите на международните медии.

„Всичко започна през ноември. Не очаквах почти всички членове на Сакраменто да дойдат в Гърция, но това ми показа желанието на отбора, че ме следят и искат да съм тук. Това помогна за решението ми, защото както казах наистина беше голямо решение за мен. Обичам да побеждавам и това, че отборът играеше добре през миналия сезон беше важно за решението ми. Затова играем баскетбол – да се забавляваме и да печелим мачове. Видях, че Кингс е отбор, който играе хубав баскетбол, но и побеждава. Гледах няколко мача и наистина това помогна за решението ми“, продължи Везенков.

„Когато трябваше да взема решение, прецених всички положителни и отрицателни страни, както правя винаги. Видях, че тук има светло бъдеще за мен и възможност да помогна на отбора. Осъзнах, че това е мястото за мен. Това е наистина голяма крачка за мен, но всички ме подкрепиха в това решение – семейството, близките, приятелката ми ме подкрепиха. И тук всички ми помагат. Въпреки че съм тук само няколко дни, вече се чувствам у дома си и сякаш вече имам ново семейство“, коментира още българският национал.

„Както казах гледах няколко мача на Сакраменто и мисля, че треньорът ще реши каква ще бъде моята роля в отбора. Ще продължа да работя върху моята игра. Концентриран съм върху тренировките и първите мачове. Искам да покажа, че мога да играя с тези баскетболисти, които съм гледал само по телевизията. Щастлив съм и развълнуван от възможността. Тук съм, именно защото видях възможността да помогна на отбора и да я грабна“, добави бившият баскетболист на Барселона и Олимпиакос.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html