неделя, 28 април 2024 г.

Лудогорец отпадна от Лига Европа с победа в Амстердам

Тисера вкарва единствения гол в мача.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лудогорец успя да постигне престижна победа над Аякс в Амстердам с 1:0, но отпадна от Лига Европа след като загуби първата среща в Разград с 1:4 преди седмица, съобщи БНР. Българският шампион обаче ще чака утре жребия за групите на Лигата на конференциите, където ще продължи участието си поне до средата на месец декември. Единственото попадение в мача реализира резервата на „орлите“ Матиас Тисера в 62-рата минута на мача.

Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев остави резерви капитана на тима Кирил Десподов и нидерландския вратар Серджио Падт. Говори се усилено, че Десподов е пред трансфер в гръцкия шампион Олимпиакос, което може да е причината за неучастието му в мача.

Аякс можеше да открие резултата още във втората минута, но вратарят на Лудогорец Симон Слуга излезе предвидливо и блокира удар на нападателя Бриан Броби. След четвърт час игра пропуск за тима от Амстердам направи и Кенет Тейлър. В 20-ата минута удар на Бърнард Текпетей бе блокиран от защитата на домакините.

В последната минута на първата част Аякс поиска дузпа за падане на Стивън Баргвайн в наказателното поле, но съдията Иван Кружляк прецени, че няма основание да отсъди наказателен удар.

Малко след час игра „орлите“ откриха резултата и смълчаха публиката на стадион „Йохан Кройф“. Резервата Доминик Янков бе изведен отдясно и центрира остро, а друга резерва – Матиас Тисера, бе пласиран най-добре, като не успя да вкара при първия си удар, спасен от вратаря Гортър, но се разписа при добавката – 1:0.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html