вторник, 30 април 2024 г.

Николай Денков заминава на еднодневно посещение в Словения

 Николай Денков
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министър-председателят Николай Денков заминава днес на еднодневно посещение в Словения. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Денков ще участва в лидерския панел на Стратегическия форум, който ще се състои в Блед. Това е 18-ото издание на международната конференция, като тази година тя ще бъде под наслов „Солидарност за глобална сигурност“. Участниците ще обсъдят ролята на солидарността в гарантирането на сигурността. В рамките на еднодневната си визита в Словения премиерът Денков ще има и двустранни срещи.

Конференцията дава възможност да се срещнат участници от различни области, насърчавайки ги да обменят мнения и да генерират идеи за справяне с настоящите и бъдещи предизвикателства. Форумът предлага възможност за специално организирани срещи и общуване на регионални и глобални заинтересовани страни.

В дискусионните панели тази година ще се включат гости от целия свят, сред които председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, президентите на Гърция и Молдова, премиери от региона, както и 14 външни министри. Сред участниците в дискусиите се очакват и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, както и вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка Лиляна Павлова, се посочва на сайта на форума.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html