понеделник, 29 април 2024 г.

Осъдиха на доживотен затвор медицинска сестра, убила седем бебета

Осъдиха на доживотен затвор медицинската сестра, която беше призната за виновна за убийството на седем бебета и опит за убийство на други шест в болница във Великобритания.

33-годишната Луси Летби получи доживотната присъда от Манчестърския кралски съд в Северна Англия. Тя отказа да се яви в съдебната зала, което предизвика призиви за промяна на законите – обвиняемите да са длъжни да присъстват на изслушванията за присъда. Би Би Си предаде ареста на живо.

В петък съдебното жури я призна за виновна по дело, което ужаси страната и превърна Летби в най-жестокия британски сериен убиец на деца. В един от случаите медицинската сестра е убила момченце, като е вкарала въздух в кръвта му, съобщи британската информационна агенция PA Media, цитирана от Нова телевизия. На следващия ден тя се опитала да убие неговия брат близнак, като го отровила с инсулин.

При претърсването на дома на Летби полицията открива множество ръкописни бележки, сред които и една, която гласи: „Аз съм зло, защото направих това.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html