неделя, 28 април 2024 г.

Пет победи за младите български боксьори на Европейското първенство в Марибор

Отлично се разви третият ден от Европейското първенство за ученици в Марибор за българскитенационали. Талантите ни, водени от олимпийските шампиони Петър Лесов и Стойка Кръстева, както и от Пейчо Багдатов, постигнаха 5 победи от 6 мача на ринга в Словения.

В категория до 44 килограма Георги Гълъбов надделя в много драматичен двубой над представителя на Кипър Поливиу Кристианос. Той се поздрави с успех с 4:1 гласа и ще срещне на четвъртфиналите Тадия Еремич от Сърбия. Георги Станков (48) също се класира за следващата фаза след здрава битка. Той надделя с 5:0 гласа срещу Йован Колиеншич (Черна гора) и го очаква двубой с украинеца Кирило Хорбунов, съобщи БТА.

В категория до 52 килограма Николай Николаев срази Кристиан Буковски (Словакия) с 5:0 и ще боксира на четвъртфинал с Никита Великов от Естония. При 54-килограмовите Иво Димитров също взе красива победа с 5:0 над Недас Гайгалас (Латвия) и сега го очаква двубой с Петер Трибел (Словакия). Ивайло Колев (50) пък не се наложи да се качва на ринга, след като съперникът му Павел Душанек (Чехия) се отказа. Той ще играе за полуфинал с Иван Шула от Украйна.

В категория до 46 килограма Славчо Григоров отстъпи на латвиеца Графс Путрашефич и отпадна от Европейското първенство.

Днес има още два мача с българско участие. В 14-ия двубой от програмата на ринг А, която започва от 16:00 часа, Валя Николаева (44 кг) ще боксира с Ема Зая (Хърватска). Непосредствено след нея Роберта Хаджийска (46) ще се изправи срещу Айлин Назарова (Азербайджан).

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html