понеделник, 29 април 2024 г.

Само 3% от потребителите у нас ежегодно си сменят мобилния телефон

Снимка: WIKIMEDIA.ORG

Само 3% от потребителите у нас имат финансовата възможност ежегодно да си сменят мобилния телефон, сочи проучване на социологическа агенция KANTAR, направено по поръчка на един от мобилните оператори у нас

46% от потребителите сменят апарата на мобилния си телефон след поне две години употреба. 33 на сто от потребителите посочват, че купуват нов апарат, когато старият им се счупи.

66% от хората се решават на покупка на нов телевизор, компютър, лаптоп или таблет, едва когато старият им спре да работи. При мобилните телефони редовността на смяна на устройствата е по-честа. 35 на сто от потребителите избират да подарят стария си апарат на близък или приятел, а 22% – да го продадат, сочи изследването. То цели да провери поведението на потребителите и при рециклирането на старата електронна техника, като сочи, че 70% от анкетираните имат готовност да рециклират старите устройства и расте информираността на хората по темата.

Мнозинството от анкетираните споделят и че са възприели различни практики във всекидневието си за по-отговорно използване на технологиите. Например, трият стари файлове от устройствата си, за да освободят памет, изваждат зарядните от електрическата мрежа, когато не ги използват, ограничават изпращането на маловажни имейли, премахват старите файлове от облачните пространства, за да освободят място.

Прочуването на навиците и тенденциите в използването на електронни устройства е осъществено сред 1011 участници на възраст между 15 и 65 години в периода 14-26 юни тази година.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html