неделя, 28 април 2024 г.

Издирват заподозрян за жестокото убийство в Цалапица

Снимка: БГНЕС

Повдигнаха задочно обвинение на 30-годишен мъж за жестокото убийство на младеж от Цалапица, предаде Нова телевизия.

Полицията го издирва с европейска заповед за арест. Властите твърдят, че предполагаемият извършител е излязъл от страната през летище София на 24 юли. Самолетният му билетът бил закупен преди убийството.

Тялото на 24-годишния Димитър Малинов беше открито заровено под строителни отпадъци на около 1 км от последните постройки в село Цалапица. По данни на прокуратурата жертвата и предполагаемият убиец се познавали от години. Преди време обаче отношенията им се влошили, а проблемът между тях бил финансов.

„Работим с партньорски служби. Германските власти действат точно, ясно и премерено. Надявам се на конкретен резултат съвсем скоро”, посочи директорът на ОДМВР – Пловдив ст. комисар Васил Костадинов.

На съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Пловдив и ОДМВР Пловдив стана ясно, че ако предполагаемият извършител на престъплението бъде признат за виновен за извършване на убийство по особено жесток начин, го грози лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

В хода на разследването са разпитани 13 свидетели, имало е няколко огледа, назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза. Извършени са претърсвания и изземвания на няколко адреса.

Старши комисар Васил Костадинов, директор на ОДМВР-Пловдив, обясни хронологията на криминалния случай. Той каза, че Димитър е издъхнал след жесток побой към 23.30 ч. на 20 юли – вечерта, в която изчезва. Сигналът за това, че няма връзка с него е подаден от баща му на 22 юли. Ден по-късно, след като търсенето на местно ниво не дава резултат, младият мъж е обявен за общодържавно издирване.

До късния следобед в сряда разследващите считали, че Димитър е жив и просто е решил да прекъсне контактите с роднините и приятелите си. Имало свидетел по случая, който твърдял, че на 21 юли е видял жертвата в град Стамболийски, поздравили се и разменили няколко думи в движение. Тази информация първоначално изглеждала достоверна. В сряда, след пореден разговор с въпросното лице, било установено, че контактът му с Димитър е бил на 19-и, а не на 21-ви юли.

„Незабавно след това започва работа с определени лица. В сряда срещу четвъртък вече се стигна до информация за фатален край”, каза още ст. ком. Костадинов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html