неделя, 28 април 2024 г.

В Слънчев бряг арестуваха нигерийци и ганайци продавали дрога

Снимка: БНР

В Слънчев бряг полицията арестува организирана престъпна група от нигерийци и ганайци продавали дрога, съобщи БНР. Те общо 7 души, шестима души, постоянно пребиваващи в страната ни. Всички са задържани за 72 часа, а още един се издирва.

Задържаните не са имали легална работа в курортния комплекс, а единствената им дейност е била разпространение на наркотици, които те са криели в тайници.

„Характерното е, че използват тайници по централната алея на „Слънчев бряг“ от хотел Кубан до Плажната ивица. Местата, където се държат наркотичните вещества, са най-различни. Заровени в пясъка, скрити в храстите или до търговски обекти в специално пригодени малки тайници“, информира вчера директорът на бургаската полиция ст. комисар Калоян Калоянов.

Наркотичните вещества са продавани на чуждестранни туристи. Цената им варирала според това дали чужденците са употребили алкохол. „При извършените обиски и претърсвания са открити над 50 джъмпера с кокаин, 140 таблетки екстази и над 100 джъмпера с марихуана, както и сума в различни валути в общ размер на около 20 000 лева.“, каза още Калоянов.

Окръжната прокуратура в Бургас поиска постоянен арест за задържаните, каза наблюдаващия делото прокурор Мирослав Илиев. „Събрани са множество доказателства, разпитани са свидетели, които са запознати с дейността на групата, включително пред съдия от Окръжния съд“, поясни той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html