събота, 4 май 2024 г.

5,3 т за 850 млн. евро кокаин хвана италианската полиция край Сицилия

Снимка: GDF.GOV.IT

Рекордно количество от 5,3 т кокаин хвана днес италианската полиция край бреговете на Сицилия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Залавянето е станало при претоварването на наркотика от един кораб на друг.

Полицията е проследявала кораб, който плавал от Южна Америка, и нахлула в него рано в сряда, когато самолет за наблюдение забелязал пакети, хвърлени от палубата му във водите на Сицилийския проток, за да бъдат прибрани от чакащ риболовен траулер. Те спрели траулера и открили голямо количество наркотици в скрито в него. Арестувани са двама тунизийци, един италианец, един албанец и един френски гражданин.

Областният управител на Сицилия Ренато Скифани похвали операцията като удар срещу контрабандата на наркотици. „Наркотиците са бич за нашето общество, подхранван от безскрупулни хора, които сеят смърт, като смазват надеждите и разрушават много семейства“, каза той в изявление.

През април италианската полиция откри 2 тона кокаин, плаващи във водите около Сицилия, които според органите на реда са оставени, за да бъдат събрани от товарен кораб.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html