събота, 27 април 2024 г.

Принц Уилям лапна 14 млн. долара от нова титла

Херцогът на Корнуол вече печели доста по-добре

След коронацията на Чарлз III през май, принц Уилям вече е престолонаследник. Медиите във Великобритания припомниха историческата традиция, че Уилям наследява и титлата херцог на Корнуол. Това церемониално графство в най-югозападната част на Англия е известно като родното място на митичния герой от староанглийските легенди крал Артур.

Истинското достойнство на Корнуол обаче е фактът, че е доста богат район и е един от основните източници на средства за кралското семейство.

Британски медии изчислиха, че след коронацията по сметката на принц Уилям е постъпила приятната сума от 14 млн. долара, само от Корнуол. За финансовата 2022-2023 г. херцогството е спечелило за кралския двор еквивалента в лири за 30 милиона долара. Принц Уилям получава само част от сумата, защото го наследи към края на календарната 2022 г. 14 милиона са отишли в неговата сметка, а в тази на крал Чарлз – 16 милиона. Догодина вече принцът ще се радва в пълна степен на финансовите облаги от графството. Разбира се, това не са пари наготово. С много от тях се покриват текущи сметки, а и Уилям също плаща висока цена, като изпълнява все повече задължителни дейности за сметка на личния си живот.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html