събота, 4 май 2024 г.

В Берлин втори ден търсят избягала незнайна лъвица

Полицията и доброволци второ денонощие се опитват да открият мистериозната голяма котка.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Берлин втори ден търсят избягала лъвица Все още няма следа от дивото животно. Полицията предупреди жителите в южните квартали на германската столица и днес да не напускат домовете си, съобщи БНР.

Откъде е избягала лъвицата в Берлин също остава неясно. Всички диви животни в местните зоологически градини, циркове и един частен зоопарк са си в клетките. Според вестник „Билд“ животното може да е било собственост на някой от прочутия ливански клан Ремо, който е замесен в немалко престъпления в града. Дали обаче изобщо съществува лъвица, която обикаля гората в южен Берлин или става дума за заблуда – това подозрение изрази специалистът по диви животни Дирк Елерс. Според него няма как вече втори ден да няма нито една следа от животното – нито от стъпките ѝ, нито от храната й.

Въпреки това той посочи, че се доверява и на свидетелите, които са я видели, и на полицията, която е видяла два пъти животното. Британски експерт, който също е анализирал видеокадрите, направени от свидетели, изразява съмнение като колегата си Елерт. На това, което се вижда на камерите, опашката на животното е твърде къса, а формата на гърба различна от тази на лъвовете и според него става дума за диво прасе, а не за лъв.

Днес горите около южен Берлин ще бъдат изследвани от търсачи на следи, които евентуално ще могат да установят местонахождението на мистериозното животно.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html