четвъртък, 2 май 2024 г.

Свикано е заседание на комисията по контрол над службите заради сайта „Миротворец“

Даниел Митов, кадър Фейсбук

Днес ще бъде проведено извънредно  заседание на комисията по контрол над службите предаде агенция  „Фокус“. Председателят на комисията Даниел Митов, след като Корнелия Нинова обяви, че са събрани нужните подписи за свикването на такова е обявил заседанието.

БСП настоява за позиция на държавата заради имената на българи в сайта „Миротворец“

На него се очаква да присъстват и шефовете на службите в България, които да запознаят депутатите с повече данни по случая и да стане ясно дали има заплаха за животите на поставените в списъка български граждани.

„Ние нямаме до момента необходимата информация, за да можем да предприемем институционални действия. Ще направим всички необходими проверки през комисите за външна политика и контрол над службите. Няма никакво значение към коя парламентарна група принадлежи българският политик или българските граждани. Недопустимо е да се попада в списъци, които са заплашителни, ако има каквато и да било заплаха, но това може да се прецени само след разговор днес със службите“, заяви Митов.

Той бе категоричен, че шефовете на службите трябва да се явят на заседанието, за да дадат повече подробности по случая. Той увери, че ако ситуацията изисква институционален отговор, България ще се обърне към Украйна.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html