понеделник, 6 май 2024 г.

„Левски“ договори бразилски халф, идва без трансферна сума

„Левски“ е договорил привличането на бразилския дефанзивен полузащитник Дарлан от „Гремио“, информира GauchaZH, цитирано от БТА.

Изданието съобщава, че преговорите между двата футболни клуба са продължили няколко седмици, като интерес към играча е имало и от клубове от Турция и Португалия, но в крайна сметка софиянци са били най-настоятелни.

25-годишният Дарлан ще премине на „Герена“ без трансферна сума, като „Гремио“ ще си запази процент от правата на халфа при бъдеща продажба.

Футболистът игра като преотстъпен през миналата година последователно в „Жувентуде“ и „Чапекоензе“. В началото на 2023-а той беше върнат в състава на „Гремио“ по настояване на старши треньора Ренато Порталупи, който искаше да наблюдава играча по-отблизо. Дарлан обаче не успя да се пребори с конкуренцията в състава и записа едва три участия, заради което реши да предприеме нова стъпка в кариерата си.

Така бразилецът ще стане второто ново попъпление при „сините“ през това лято. Френският полузащитник Асими Фадига парафира с „Левски“ в понеделник и снощи направи първа тренировка с новите си съотборници.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html