неделя, 5 май 2024 г.

В Червен бряг на протест срещу трафика на тирове, искат оставката на шефа на АПИ

Преди няколко години отсечката Червен бряг до Чомаковци от път III-306 бе рехабилитирана.
Снимка: АПИ

В Червен бряг готвят протест срещу трафика на тирове тази вечер от 18:00 часа, информират от местния инициативен граждански комитет, съобщи БНР. Протестът е от 18:00 до 19:00 часа в Червен бряг на път 306 при детска градина „Бодра смяна“.

Недоволството е от Агенция „Пътната инфраструктура“ (АПИ). Жителите се оплакват от неправомерно транзитно преминаване на тежкотоварни камиони през третокласния път 306 в Червен бряг, което създава  условия за катастрофи и други опасни произшествия.

Петър Петров, председател на инициативния комитет, коментира: „Започва ремонтът на пътя Ботевград – Мездра. Със заповед на Агенция „Пътна инфраструктура“ е назначен обходен маршрут обаче не е задължила изпълнителя на ремонтните работи да постави на съответните кръстовища знаци забранено движението на автомобили над 12 тона и транзитно преминаване, в резултат на което тежкотоварният трафик от тирове се движи по най-краткия маршрут – третокласен път 306. Този път минава през регулацията на град Червен бряг. Всичко това създава напрежение – тировете правят коловози, вече се образували на няколко места много опасни дупки, създават се и проблеми с къщите, покрай които се преминават. Ще продължим с протестите, докато АПИ не си изпълни задълженията и вероятно ще искаме оставката на председателя на управителния съвет“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html