неделя, 28 април 2024 г.

В първия кръг в елитната футболна група играят „Левски“ и ЦСКА-1948

Снимка: БГНЕС

В първия кръг в елитната футболна група играят „Левски“ и ЦСКА-1948, съобщи БНР. Срещата от откриващия кръг на Първа лига е днес от 18:45 часа на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата.

Три точки разделиха двата състава през изминалата кампания. „Червените“ се поздравиха с бронзовите медали, докато „сините“ останаха четвърти и бяха принудени да играят бараж за влизане в евротурнирите срещу Арда, който спечелиха с 2:0. Любопитно е, че „Левски“ и ЦСКА 1948 играха един срещу друг на старта и на миналия сезон, но на стадиона в Бистрица – мачът завърши с минимален успех на „червените“ с 1:0. Последва нулево равенство на „Герена“, а в плейофите в първата шестица двубоят приключи наравно 2:2 на стадион „Витоша“.

„Левски“ проведе летен подготвителен лагер в Правец, където победи последователно Етър и Марица, а за финал направи нулево равенство с кипърския „Апоел“ – Никозия. Преди заминаването за Правец, „сините“ победиха и „Пирин“-Благоевград в учебна игра на „Герена“.

От своя страна ЦСКА 1948 проведе подготовка в Словения, където направи равенство с местния „Марибор“, загуби от „Динамо“ Загреб и „Панатинайкос“ и надви „Сепси“, който е съперник на ЦСКА във втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Възпитаниците на Атанас Рибарски приключиха контролите с престижен успех над „Арис“ с 2:0 в Солун.

„Очаквам динамичен и отворен мач с „Левски“, въпреки очакванията за горещо време. Очакваме противникът да изглежда по малко по-различен начин спрямо миналия сезон, предвид новия треньор. Очакваме да избистрим състава и да вкараме в игрови ритъм новите футболисти. Мисля, че използвахме максимално рационално малкото време, което имахме за подготовка. Целта на ЦСКА 1948 винаги е да бъде шампион и да вземе Купата на България“, коментира Рибарски преди срещата.

Колегата му в днешния сблъсък Костов говори в края на летния лагер на „Левски“, като призна, че отборът чака двама нови полузащитници. „Със сигурност сме по-готови отколкото в началото на подготвителния период, амбицирани сме да се представим добре и да спечелим шампионата. Винаги да излизаме достойно от всеки един двубой, за да можем да изглеждаме и достойно в очите на нашите привърженици и ръководители. Всички привърженици да бъдат спокойни – ще привлечем двама футболисти, полузащитници, избрали сме ги вече, има разбиране от всички страни, така че малко търпение“.

Другият мач тази вечер от 21 часа е между „Арда“ и Черно море в Кърджали.

Пълна програма за откриващия кръг в Първа лига:

Петък: 18:45, „Пирин“ – „Берое“ 1:2, 21:00, „Крумовград“ – „Лудогорец“ 3:1

Събота: 18:45, „Левски“ – ЦСКА 1948, 21:00, „Арда“ – „Черно море“

Неделя: 18:30, „Локомотив“-Пловдив – „Ботев“-Пловдив, 21:00, „Хебър“ – ЦСКА

Понеделник: 18:30, „Локомотив“-София – „Ботев“-Враца, 20:45, „Етър“ – „Славия“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html