събота, 4 май 2024 г.

Румен Радев: Украйна настоява да води тази война, сметката я плаща Европа

В критични времена българските управляващи нямат собствено мислене, мнение и позиция. Това коментира президентът Румен Радев пред журналисти на Рожен. Той присъства на откриването на прословутия пилон-рекордьор. Кебапчетата, патриотизъм и гайди имаше в изобилие, но хора почти нямаше.

„Трябваше ли големите държави членки да заявят, че ускореното приемане на Украйна в НАТО в момента е абсолютно неприемливо, за да започнат и нашите управляващи най-сетне да сменят позицията си. Трябва ли да чакаме, освен министъра на отбраната на Великобритания, който заяви, че не може Великобритания да бъде склад за въоръжените сили на Украйна, и други министри на отбраната да го кажат, за да спрат нашите управляващи да гледат на българските въоръжени сили като склад за въоръжените сили на чужда армия”, каза държавният глава.

„Нашите управляващи се опитват неистово да ни убедят, че изпращайки военна помощ, те повишават нашата сигурност”. „Напротив – този конфликт се задълбочава – категорично. Жертвите стават все повече. Колкото повече оръжия поглъща, има толкова повече загинали хора и разрушения”, допълни държавният глава. 

„Искам да стане ясно, че Украйна настоява да води тази война. Но също така трябва да е ясно, че сметката се плаща от цяла Европа. И тази война има много измерения. Пак казвам, то не е само чисто военно – има икономическо, социално и политическо измерение. Тя е заплаха и риск за цяла Европа”, категоричен е президентът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html