неделя, 28 април 2024 г.

Заседанието на парламента започна с декларации на „Възраждане“ и „Има такъв народ“

Снимка: БГНЕС

Парламентарното заседание започна с декларации на „Възраждане“ относно референдума за запазване на българския лев и на „Има такъв народ“ относно ремонта на автомагистрала „Хемус“.

Според приетата програма за работа на Народното събрание днес депутатите ще обсъдят проект на решение относно процесуалното представителство на българската държава по международни арбитражни дела, както и на първо четене законопроекта за държавния бюджет на Република България за 2023 г. Народните представители ще разгледат на второ четене изменения в Закона за пазарите на финансови инструменти и в Закона за чужденците в Република България. Програмата включва и второ четене на промени в Закона за насърчаване на заетостта.

Народните представители не подкрепиха предложения на парламентарната група на „Възраждане“ за включване на две нови точки в седмичната програма – за изслушване на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел относно развитие на процеса по разширяване на Европейския съюз след приемането на така нареченото френско предложение, както и за изслушване на министър-председателя Николай Денков относно даден брифинг пред медиите от него на 27 юни по отношение на партия „Възраждане“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html