неделя, 5 май 2024 г.

Владислав Панев с коментар за правителството, регулаторите и Русия

Снимка: БГНЕС

По думите на Владислав Панев България трябва да дава оръжия и военна помощ на Украйна, защото апетитът на руската мечка идва с яденето, посочи Панев. Ако се види, че Русия има как да заграбва територии безнаказано, апетитът ѝ ще се увеличава, защото няма заплаха за имперската сигурност, заяви пред БТВ Панев.

„Основната заплаха към България е Запорожката атомна централа“, допълни депутатът по темата.

Проектът АЕЦ „Белене“ въобще не е трябвало да започва, коментира той по темата дали ще продадем проектът на Украйна.

Бюджет и регулатори

„Лесно ще вкараме бюджета в 3-процентен дефицит. Убеден съм, че ще получим подкрепата на ГЕРБ-СДС за Бюджет 2023“, заяви той.

Имаме сериозно резерви към кандидата на ГЕРБ за НЗОК. „Продължаваме промяната – Демократична България“ имат сериозни резерви към кандидата на ГЕРБ за НЗОК. Според него борбата за регулаторите е изключително голяма и важна. „Това е по-важно от съществуването на правителството.“

Предполагам, че няма да имаме кандидат за шеф на БНБ, коментира депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“. Владислав Панев уточни още, че няма обещание председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров да стане подуправител на БНБ.

Правителство

Според него е възможно коалицията да стигне до ротация в управлението, но всичко зависи от волята на всички партньори, че правителството е в състояние да върши реформи, отвъд задължителните.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html