неделя, 5 май 2024 г.

Илхан Кючюк: Посещението на Зеленски е много важно за ролята на България

Снимка: БГНЕС

Посещението на Зеленски е много важно за ролята на България. Не може вече да седим на два стола – трябва да сме лоялен и компетентен член на ЕС. Това заяви евродепутатът Илхан Кючюк в ефира на Нова телевизия.

„Ние не подаряваме оборудването на „Белене”, ние го продаваме. Вече стана ясно, че ЕС може да съдейства на Украйна за покупката”, подчерта той.

„Случващото се в Нидерландия показва големия дебат – дали да имаме повече миграционна политика, кой може да влиза в ЕС и кой може да проверява. Едно е доверието на другите страни, друго е какво трябва да свършим ние като държава. И президентът работеше по темата с Шенген, и новото правителство също го прави сега.”

На въпрос ще излязат ли партиите с общ проект на Конституция, той заяви: „От ДПС не сме с претенцията, че имаме най-добрият проект, въпреки че бяхме първи. Искаме да видим и чуждите проекти.”

По повод избора на управител на БНБ, той смята, че гуверньорът на България трябва да бъде експерт, който работи в полза за страната. Той подчерта, че няма информация за договорки между париите.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html