неделя, 28 април 2024 г.

Собствениците на изчезналия батискаф „Титан“ спират работа

Снимка: ОУШЪН ГЕЙТ

От “Оушън гейт” – компанията собственик на малката подводница “Титан” завършила трагично последното си плаване си в дълбините на морето до останките на потъналия “Титаник”- обявиха, че спират всички проучвателни и търговски операции, съобщи БНР. Бреговата охрана на САЩ води разследване на смъртоносния инцидент, станал на 18 юни.

Сред 5-мата загинали тогава беше и изпълнителният директор на компанията Стоктън Ръш. Том Хаутер, бивш следовател към Съвета за безопасност на транспорта, нарича мини подводницата „неизследвана територия“, а анализът на грешките според него може да отнеме месеци. Още на 28 юни председателят на Морския борд за разследване Джейсън Нойбауер каза, че има още много работа, която трябва да се свърши, за да се разберат причините довели до катастрофата на “Титан” и да се гарантира, че това няма да се случи отново.

От 2009 г. базираната в Евърет, щата Вашингтон “Оушън гейт” предлага на туристи възможността да слизат с подводници в дълбините на океана. До трагичния инцидент е имало 14 експедиции и повече от 200 гмуркания.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html